Aslinda bu kafamda bir suredir olan bir soruydu, cevabini gece yarisi aramam ise eminim sizi sasirtmamistir.
Ogrendigime gore pahali olmalarinin 2 temel sebebi varmis. Birincisi yapimlarinda badem unu (almond flour) kullanilmasi, ki bu da pahali bir katki maddesi; ikincisi ise yapilisinin cok ama cok zor olmasiymis.
Bu sorunun cevabini arastirirken ogrendigim ikinci bir sey ise badem unun dusuk karbonhidratla beslenmeyi secmis kisilerin cok kullandigi bir un cesidi oldugu.
Son olarak da guzel macaron'lar yapabilmenin onemli puf noktalarindan biri "oda sicakliginda uc gun bekletilmis yumurtalar kullanmakmis (bekleyen yumurtalarin icine daha cok hava dolsun diye), iyi sefler asla yeni alinmis yumurtadan macaron yapmazlarmis.
Himm bu arada yapmayi denemek isterseniz, iyi oldugunu tahmin ettigim tariflerden biri
burda !Ben denemek icin annemle mutfaktaki bulusmalari beklemeye niyetliyim =))